Kleuters die de school voor het eerst gaan bezoeken worden tevoren door een leerkracht van de onderbouw thuis bezocht. Er worden dan gegevens uitgewisseld over de school en het kind. Tevens worden dan de noodzakelijke formulieren ingevuld en informatiematerialen afgegeven.Er wordt een afspraak gemaakt wanneer het kind komt kennismaken met de school en de groep waarin het terecht komt.

Betreft het “nieuwe ouders”, d.w.z. ouders die nog niet eerder een kind op onze school hebben gehad, dan wordt, als het kind een paar weken op school is, een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek met de directeur. De ouders krijgen dan ook een rondleiding door de school.

Leerlingen die voor het eerst de school gaan bezoeken, maar niet in de kleutergroep, worden ingeschreven door de directeur. Hij heeft een gesprek met de ouders en de kinderen en geeft een rondleiding door de school. Ook de benodigde schriftelijke informatie en formulieren worden dan verstrekt.

Zo mogelijk komen de leerlingen, voordat ze op school komen kennismaken met de groep waarin ze terecht komen. Dit gebeurt door het volgen van de lessen gedurende een dagdeel. Als leerlingen een aantal weken op school zitten hebben we contact met de ouders over de eerste ervaringen van hun kind met onze school.

Meld u hier aan voor een kennismaking en rondleiding bij ons op school