Tableau Vivant!

KINDERBOEKENWEEK GESTART MET ‘TABLEAU VIVANT’

Vanaf vandaag staat op basisschool CBS de Merlettes te Kootstertille het thema van de Kinderboekenweek – Opa en oma, voor altijd jong – centraal. De ouders hebben de school teruggebracht in sferen van weleer. In school staan allerlei attributen die doen denken aan ‘vroeger’; een stoof, verrekijker en zelfs een oude trouwjurk van ‘Beppe’.

Op de ‘Merlettes’ is op woensdag 5 oktober gestart met een voorstelling van groep 7/8 voor de andere groepen. Juf Natascha Pool breidde de kleine toneelstukjes aan elkaar vast. De voorstelling bestond uit een ‘Tableau Vivant’ (een foto uitgebeeld door kinderen) van tijdloze kinderliedjes zoals; Altijd is Kort Jakje ziek, Drie kleine kleutertjes, In Holland staat een huis enz. De kinderen uit groep 1 t/m 6 mochten gaan raden naar de ‘foto’ en wanneer het goed werd geraden begon de ‘foto’ te leven en werd een toneelstukje uitgevoerd door groep 7/8.

Verder wordt in de klassen deze week en volgende week uitvoerig aandacht gegeven aan het thema van de Kinderboekenweek. Ook wordt er op maandagmiddag 10 oktober een korte voorstelling gegeven aan de bewoners in de ‘Koaster’.

Als slotstuk is de jaarlijkse ‘PAKE & BEPPE DEI’, een leuke dag waar de Pakes en beppes voor worden uitgenodigd op school (Opa en oma`s natuurlijk ook).

IMG_1056