Groep 2

Dit is de groepspagina van groep 2. Er zitten dit jaar 12 kinderen in groep 2. Na de voorjaarsvakantie zijn dit er 14 geworden.

P1100942

Op maandag is juf Alyanne Salverda er, en dinsdag tot en met vrijdag juf Hedwig de Jonge.

Meer informatie is terug te vinden op de padlet pagina van groep 2

Thema: De Dierentuin

Deze week zijn we begonnen met het thema: de Dierentuin. We hebben een mindmap gemaakt, zijn druk met allerlei dierenknutsels, de letterkast wordt mooi gevuld en in de hoeken worden er ook al echt moeilijke woorden geschreven. Foto’s

DSC03453

De kleine walvis.

Op dinsdag 14 februari is Juf Thea bij ons in de klas geweest. Zij kwam vanuit de bilbliotheek een prachtig boek voorlezen over: De kleine walvis. Een prachtig verhaal. Voor foto’s klik hier.

de kleine walvis

Kinderen tot en met 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Leuk om samen met uw kind(eren) boeken uit te zoeken en thuis voor te lezen.

Kerst.

De laatste weken voor de Kerstvakantie werken we aan het thema Kerst. De letter K wordt aangeleerd. In de groep zijn de kinderen ook weer druk met kerstknutselen en andere activiteiten.

Klik hier voor foto’s.

Sinterklaas!

We volgen op school het Sinterklaasjournaal. De Wellespiet probeert een heerlijke taart te maken voor Sinterklaas. Dit lukt maar niet. Groep 2 heeft gevraagd om het recept, zodat DSC03159we hem kunnen helpen. 25 november hebben de kinderen geholpen om het recept te maken. Dit is goed gelukt! Alle kinderen vonden de cupcake heerlijk. Hopelijk lukt het de Wellespiet nu ook om een goede taart voor Sinterklaas te maken. Meer foto’s:

Sinterklaas in groep 2

Week 40:

Dinsdag 4 oktober mochten de kinderen hun lievelings dierendag010dierenknuffel meenemen naar school. Deze werden natuurlijk even in het zonnetje gezet!

 

Mocht u niet op de informatieavond zijn geweest, of wilt u nog eens rustig kijken wat we in groep 2 doen, is hieronder de nodige informatie in een power point terug te vinden.

Informatie avond groep 2

Kleuterplein-ouderavond

In het fotoboek van groep 2 vindt u meer afbeeldingen van alle bezigheden in groep 2.